Характеристики та опис гіроскутера: вибір і поради

Характеристики та опис гіроскутера: вибір і поради

Сучасний засіб пересування знайомий вже багатьом, хоча з’явилося відносно недавно. Модель з успіхом замінила своїх попередників, так як важить набагато легше, а функцій набагато більше.

Гіроскутер – основні схеми і деталі

На перший погляд здається, що нічого складного в конструкції немає. Звичайна платформа, на яку потрібно встати і тримати баланс, а з обох боків розташовано два колеса, з їх допомогою нескладно пересуватися назад і вперед. Платформа в свою чергу ділиться на праву і ліву частини, за допомогою яких можна робити повороти в різні боки.

Колеса з боків підрозділяються на класи і види. Їх розміри бувають 4,5; 6,5 або 8 дюймів. Останній розмір найбільш поширений. Розмір в 10 дюймів – це позашляховик, колеса закриті в камери, тому вони найбільш стійкі до зносу.

Читайте также:  Энтони Делаплейс лидирует в Туре Нормандии

Корпус гіроскутера виконується з різних матеріалів, він же сприяє закриттю коліс від бризок бруду. Якщо моделі пристрою виготовлені з маленькими колесами, то корпус виконують з пластика. Для 8-ми дюймових коліс корпус виконують з картону, різного пластику, в тому числі ударостійкого.

 

Двигуни

Тут мова піде про колеса, адже двигун і колесо – це одне і те ж. Ця конструкція ще іменується: «мотор-колесо». Усередині кожного колеса розміщені постійні магніти і ротор, при цьому показник потужності електромотора дорівнює 250 В незалежності від розміру.

При поломці мотора слід зробити заміну колеса.

Підсвічування

З підсвічуванням по всьому периметру пристрою батарея швидко розряджається. Але є і конструктивні виконання, в яких передбачені тільки фари для освітлення доріг. Другі зарекомендували себе найбільш практичними, так як знижується ризик отримання травми.

Читайте также:  Чим відрізняється сигвей від гіроскутера: основні характеристики

Існують гіроскутери з регулюванням яскравості підсвічування, але вони коштують дорожче. Фари освітлюють дорожнє полотно світлодіодами, пов’язаними між собою.

 

Система балансування

 

Перелік елементів:

 

-Два датчика, що розташовуються праворуч і ліворуч платформи, до них приєднані плати для обробки інформації та передачі останньої в процесор.

-В правій частині розміщена основна плата з процесором об’ємом пам’яті 32біт, де виробляється обчислення і управління механізмом. У тому ж місці знаходиться програма, яка реагує на зміну платформи в просторі.

 

Батарея

 

Харчування механізму забезпечується двома акумуляторами, відмінність яких здійснюється за класом:

-Для конструкцій з розмірами коліс 4,5-6,5 дюймів встановлюються батареї 1С або 2С.

-Якщо 8 дюймів, то 3С.

-При 10 дюймових колесах – 5С.

Читайте также:  Состоялась презентация французской велокоманды Cofidis

 

Основні помилки в роботі з гіроскутером

-Не можна кататися на гіроскутері в мороз.

-При нерівних асфальтових покриттях кращим рішенням буде вибір 10 дюймових коліс.

-Електронні плати, що найбільш бажані – китайської фірми ТаоТао.

-Слід регулярно заряджати пристрій, навіть якщо він не експлуатується, як мінімум 1-2 рази на місяць.

-Не можна допускати потрапляння води в плати.

-Не допускається перевищувати навантаження на корпус.

-Рекомендується вивчити інструкцію виробника.

 

Висновок

Гіроскутер є одним з унікальних технічних засобів для пересування. Показові характеристики для їзди по бездоріжжю бездоганні. На ньому їздити можна буквально всюди. При цьому ціна його прийнятна. Пристрій легкий і зручний, а розібратися з управлінням нескладно.

admin